Over Teun

Met meer dan 400 bruiloften aan ervaring weet ik hoe fijn het is om een fotograaf te hebben die meedenkt en “ontzorgt” wat betreft het vastleggen van jullie bruiloft. Ik ben niet onzichtbaar, maar  meng me tussen de gasten en jullie zijn echt zo vergeten dat ik er ben.

Hoe ik dat doe? Door rustig, ontspannen en met een glimlach bezig te zijn, terwijl ik evengoed mijn ogen en oren wijd open heb. Ik houd rekening met de gasten en ben me er van bewust dat zij óók deel zijn van jullie mooie dag.

Voor ik fotograaf werd heb ik veel en lang gereisd en dat komt nu goed van pas. Ik pas me makkelijk aan en ben toegankelijk voor anderen. Na een engelstalige HBO opleiding in Amsterdam heb ik een tijdje in hostels gewerkt, zowel in Nederland als in het buitenland. Inmiddels woon ik weer in Alkmaar, vlakbij m’n familie en ben sinds 2016 papa van een vrolijke dochter. Dingen waar ik blij van word zijn o.a. de oneindige glimlach en knuffels van mijn kleine; ‘s ochtends een papieren krant bij het ontbijt; koken zonder pakjes; een goed engels boek op m’n e-reader; kamperen in de natuur; duurzaamheid; skippy pindakaas met nootjes; kringloopwinkels afstruinen en toffe series of films.

Ik ben in 2013 begonnen als zelfstandige fotograaf. In het begin heb ik veel verschillende soorten fotografie gedaan. Van bandjes fotograferen tot portretten en van productfotografie tot zakelijke evenementen. Maar al snel heb ik er voor gekozen om me volledig te richten op spontane (trouw) fotografie, want dat vind ik echt het allerleukst om te doen. Naast bruiloften doe ik soms ook wel andere opdrachten, zoals gezinsfotografie of familieshoots, maar bij elke reportage zijn spontane foto’s altijd de rode draad bij wat ik doe. De vrolijkheid, de uitbundigheid, de leuke locaties, elke dag is anders en ik geniet er elke keer van om alles op een spontane manier vast te leggen.