Jullie gaan trouwen, leuk! Als ik nog beschikbaar ben op jullie trouwdatum, dan vind ik het belangrijk dat we elkaar in persoon gesproken hebben voordat we een overeenkomst aangaan. Zowel jullie als ik moeten een goed gevoel hebben over de fotografie van jullie trouwdag. Jullie zijn daarvoor van harte welkom bij mij thuis voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, maar een video-chat kan ook. We nemen jullie dag door, ik vertel wat meer over hoe ik te werk ga en wat je van me kunt verwachten.

Bevestiging

Wanneer er tussen jullie en mij een “klik” is, stuur ik een digitale overeenkomst door, samen met het verzoek voor een aanbetaling van 300,- om jullie trouwdag definitief vast te leggen. Door het doen van deze aanbetaling geven jullie tevens aan akkoord te gaan met mijn algemene voorwaarden die van toepassing zijn op elke opdracht die ik aanneem.

Vlak voor jullie bruiloft

Uiterlijk een week voor jullie bruiloft neem ik weer even contact op voor de definitieve dagplanning, mocht ik deze nog niet hebben ontvangen. Deze kijk ik even door om te zien of voor mij alles duidelijk is om jullie bruiloft goed vast te kunnen gaan leggen. Mocht ik zeelf nog vragen hebben, dan neem ik uiteraard even contact op.

Op de grote dag zelf

Ik ben ruim op tijd aanwezig op de plek waar ik begin met fotograferen. Ik ben liever wat te vroeg dan net te laat, en houd van een beetje marge om onverwachte dingen, zoals files onderweg, op te kunnen vangen. De rest van de dag ga ik mijn eigen gang en neem foto’s naar eigen inzicht. Natuurlijk houd ik jullie in de gaten, maar ik ben niet de hele tijd alleen maar dicht bij jullie in de buurt. Ik loop ook juist rond om de leuke momenten vast te leggen waar jullie zelf niet bij zijn. Ik vind het leuk om spontane en vrolijke foto’s te maken, en laat iedereen helemaal zijn eigen gang gaan. Alleen tijdens de fotosessie of met groepsfoto’s geef ik wat meer sturing, maar ook daar streef ik naar spontaniteit. Ik gebruik de ceremoniemeester als aanspreekpunt, zodat jullie gewoon lekker van de dag kunnen genieten. Ik heb altijd meerdere camera’s en lenzen bij me – mocht er onverhoopt een lens of camera stuk gaan, dan is dat geen enkel probleem voor de foto’s die ik kan nemen.

Aflevering van de foto’s

Ik stuur binnen een paar dagen al enkele toffe foto’s door als voorproefje. Uit alle foto’s die ik maak, kies ik zelf een selectie voor de uiteindelijke reportage en kijk deze na op belichting, scherpte, kleur en uitsnede. Het exacte aantal foto’s in de reportage hangt af van de momenten die zich voordoen en hoe lang ik op jullie dag aanwezig ben geweest – gemiddeld zijn dit ongeveer 350 á 400 foto’s wanneer ik een volledige dag van voorbereiding t/m het feest aanwezig ben. Binnen 4 weken heb ik de volledige reportage klaar en zet deze in een afgeschermde persoonlijke gallery. Hiervan krijgen jullie het wachtwoord, al kunnen jullie deze gallery natuurlijk gewoon delen met anderen, als jullie dat leuk vinden. Wanneer de factuur voldaan is krijgen jullie toegang tot de originelen, in hoge resolutie en in zowel kleur als zwart-wit. Hieruit kunnen jullie dan een selectie gaan maken voor in het trouwalbum.

Trouwalbum

Bij elke bruiloft lever ik stijlvol handgemaakt linnen trouwalbum van 15 x 15cm met 20 pagina’s. Daarin komt de reportage optimaal tot zijn recht en vormt zo een prachtige tastbare herinnering aan jullie trouwdag. Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor een groter of luxer album, meer pagina’s, een naamstempel, bijpassende opbergbox of ouderalbums. Bij het afleveren van de foto’s stuur ik een handig documentje mee waar alle opties en bijbehorende kosten voor trouwalbums in staan. De levertijd van mijn trouwalbums is gemiddeld ongeveer 6 weken.